Serigrafie

Imprimare textile si obiecte promotionale

Serigrafia reprezinta un procedeu de imprimare pe orice suprafata plana, prin aplicarea de vopseluri speciale pe diferite suporturi: plastic, hartie, piele, plexiglas, metal, PVC dar si mai multe tipuri de materiale si produse textile, cum ar fi: tricouri, bluze, hanorace, echipamente de lucru, sacose, genti, echipamente sportive, etc.

Este cea mai cunoscuta metoda de printare pentru decorarea tricourilor atunci cand se doreste imprimarea unei imagini sau a unui logo care are mai putin 18 culori. Este metoda ideala de promovare ce va permite sa imprimati logo-ul sau brand-ul companiei pentru campanii cu vizibilitate crescuta.

serigrafie timisoara - imprimare textile
textile imprimate serigrafic

Avantajele serigrafiei

Serigrafia este mai versatila decat tehnicile traditionale de imprimare. Suprafata nu trebuie sa fie imprimata sub presiune, spre deosebire de gravura , dar trebuie sa fie plana. Diferite cerneluri pot fi folosite pentru a lucra cu o varietate de materiale, cum ar fi textile, ceramica, lemn, hartie, sticla, metal, plastic, etc. Ca rezultat, serigrafia este utilizata in diferite industrii.

Avantajele imprimarii serigrafice sunt urmatoarele:

– imprimare in serii mici si mijloci
– rezistenta ridicata a vopselelor la frecare, zgariere si la razele UV.
Se folosesc cerneluri serigrafice speciale: lucioase, metalizate, sidefate.

Serigrafia reprezinta un procedeu de imprimare pe diverse suporturi, de la hartie si material textil pana la metal. In general, suportul pe care se face imprimarea trebuie sa fie plan. Personalizarea realizata prin acest procedeu este foarte rezistenta in timp chiar si in mediile outdoor.

Proces tehnologic

Aceasta metoda de printare presupune utilizarea unei site serigrafice pentru a transfera cernelurile speciale pe un suport neted (tricou, camasa, geaca, sapca, agenda, calendar etc.), cu exceptia zonelor care sunt impermeabile la vopsea (acestea sunt, de fapt, zonele care vor ramane neacoperite de vopseaua de pe produsul suport).

O racleta este folosita pentru a umple ochiurile sitei care sunt deschise pentru ca cerneala sa adere. Imaginea realizata pe produsul suport este rezultatului insumarii numarului de puncte care este dat de numarul de ochiuri al sitei. Cele mai mici site in serigrafie au 300 ochiuri/inch ceea ce face ca rezolutia maxima pe care se asigura imprimarea sa fie 300 dpi.

Acest procedeu presupune ca fiecare strat de culoare sa fie tiparit succesiv. De aceea, este nevoie de mai multe placi serigrafice, cate una pentru fiecare culoare in parte. In cazul acestei tehnici nu este recomandat sa folositi fotografii cu multe detalii. Pentru fotografiile detaliate recomanda folosirea tehnicilor ca: transfer digital (DT), sublimare (SU).