GRAVURA LASER

Imprimare obiecte promotionale

Gravura laser este o procedura avansata de inscriptionare a obiectelor din metal, lemn sau plastic realizata cu ajutorul laserului. Functioneaza similar cu o imprimanta cu jet de cerneala, acest jet fiind înlocuit cu un fascicul de lumina trimis perpendicular pe material.

Prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau mai profunda care poate sa varieze intre 0,01 mm și 3 mm.
Procedura de inscriptionare prin gravura laser poate fi deosebit de complexa si delicata, oferind durabilitate in timp si acuratete lucrarilor.

servicii gravare laser articole promotionale, cadouri
gravura laser cadouri promotionale personalizate
obiecte promotionale gravate
gravura articole promotionale cadouri
gravuri materiale promotionale firme
gravuri materiale promotionale firme pixuri brichete

Aplicatii

Piele naturala
Gravura laser este recomandata pentru inscriptionarea diferitelor obiecte si materiale din piele naturala. Se pot grava diverse obiecte de marochinarie. Putem personaliza si infrumuseta portofele din piele, curele din piele, genti, mape din piele, agende, seturi de birou din piele, etichete gravate si decupate, etc. Rezultatul obtinut este si in functie de calitatea, culoarea si grosimea pielii.

Lemn
Gravura laser pe lemn ne permite sa personalizam sau sa decoram diferite obiecte din lemn cum ar fi rame foto din lemn, pixuri din lemn, yoyo, cutie vin din lemn.

Metal
Cu ajutorul gravurii laser, Perso.ro realizeaza placute gravate pentru hoteluri, pensiuni si restaurante, brelocuri gravate cu logo si numar camera, ecusoane gravate pentru personalul din diferite domenii de activitate, placute de atentionare, plachete gravate, medalii, trofee, premii si multe alte obiecte.

Plastic / ABS
Realizarea acestora se face din materiale plastice cu aspect metalic. Acest tip de materiale – sunt net superioare datorita calitatilor aditivilor din compozitie si procesului de executie – pot inlocui cu succes metalul. Un alt avantaj reiese si prin aspectul grafic expresiv si detaliat, completat prin faptul ca sunt mult mai usoare în comparatie cu metalul, pastrand totusi o nota de duritate si elasticitate.

Avanjatele gravarii laser

– durata de viata mare
– imaginile inscriptionate se degradeaza intr-un timp scurt, cele care au utilizat metoda laser se strica doar daca materialul pe care a fost gravat este depreciat.
– precizia si aparenta vizuala.
– desenele si textele pot fi gravate pe orice suprafata
– obiectul ce va fi gravat nu se incinge, nu are nevoie de fixare, asadar nu poate fi deformat sau stricat in timpul gravarii.
– considerand calitatile enumerate mai sus, acest utilaj poate inscriptiona cantitati mari de obiecte, cu costuri de productie mici.
– rezolutia gravurii este de pana la 1200 dpi.

Pregatire grafica pentru inscriptionarea cu laser

Informatii pentru grafician:

– folosim fisiere corel 12 – 13 – 14, scara 1:1, elementele desenate trebuie sa fie hairline;
– obiectele desenului trebuie sa fie date weld inainte de a fi gravate, iar curbele inchise.
– in cazul in care logo-ul contine elemente suprapuse in mai multe culori, acestea trebuie desenate la o culoare si date combine.
– textele trebuie sa fie convertite la curbe.