Broderie

Imprimare pe suport textil

Personalizarea prin broderie este cea mai rezistenta si, totodata, cea mai eleganta modalitate de imprimare pe suport textil. Imprimarea prin broderie este indicata atunci cand vorbim de broderii pe materiale promotionale, broderii pe tricouri, broderii pe sepci, broderii pe echipamente sportive, broderii pe echipamente de lucru si orice alte confectii realizate din material textil.

Principalul avantaj al imprimarii prin broderie este rezistenta foarte mare in timp. Broderia se foloseste cel mai des atunci cand se doreste personalizarea pe sepci, palarii, tricouri, tricouri polo, haine, paturi, camasi, genti, salopete, bonete, denim s.a.m.d..  Un tricou polo cu un logo brodat pe partea din fata, sus pe piept, va da un aspect profesional de uniforma. De asemenea metoda poate fi combinata cu alte procedee pentru a crea, de exemplu, broderie 3D “pufoasa” – realizata dintr-o spuma speciala pentru a obtine un efect tridimensional real.

broderie textile timisoara
broderie articole textile tricouri timisoara
articole brodate personalizate

Avantaje

– durabilitate – nu se deterioreaza/decoloreaza dupa spalari multiple;
– confera un aspect exclusivist produsului finit si o imagine distinsa companiilor care utilizeaza broderia ca procedeu de personalizare;
– cel mai bun raport calitate / pret pentru decoratiunile textile personalizate si de serie;
– calitate excelenta a produsului finit, comparativ cu orice alt procedeu de personalizare a obiectelor textile;
– impact vizual deosebit, iar diferitele unghiuri de lumina aduc stralucire, oferind noblete si prestanta elementelor de design.

Intretinerea produselor brodate

Spalarea

Obiectele textile imprimate cu elemente de broderie se curata manual cu apa calduta sau in masina de spalat, cu detergenti obisnuiti, fara a se lasa la inmuiat. Nu se recomanda folosirea inalbitorilor si nici frecarea portiunilor brodate.

Curatarea chimica

Hainele si alte textile ce contin elemente de broderie se pot curata chimic, dar cu atentie, in special articolele de culori inchise. Este de preferat sa se evite produsele chimice folosite pentru scoaterea petelor.

Calcarea

Produsele brodate se calca pe spate, de preferat intre doua bucati de material. Nu este recomandata udarea broderiei inainte de calcare.

Etapele realizarii broderiei

Primul pas in realizarea unei broderii este procedeul numit digitizare. In aceasta etapa, modelul grafic ales de client (in format cdr, png, jpeg, tif, etc.) este transformat intr-un format compatibil cu masina de brodat, cu ajutorul unui soft specializat.

Sunt alese culorile ce vor fi folosite in modelul de broderie si se ajusteaza densitatea broderiei, in functie de materialul pe care va fi realizat modelul.

Urmatorul pas, dupa acceptul modelului 3d sau mostrei, este realizarea broderiei cu ajutorul masinii de brodat controlate de calculator.